Kupiti Teslo: Da ali ne?

Verjetno se vas večina sprašuje ali kupiti električno vozilo ali ne. Verjetno vas je večina na cesti že občudovala Teslo, kako elegantno lego ima na cesti.

Treba je priznati, da je Tesla popolnoma spremenila svet EV industrije, ostale znamke sledijo, vendar se opazi, da niso najbolj suvereni. Podjetje je dejansko ostale znamke prisililo, da se lotijo električnih vozil bolj suvereno. Vsekakor pa ima tudi Tesla svoje privržence, ki jo bodo hvalili in na drugi strani sovražnike, ki je ne želijo niti pogledati. Vendar velika večina teh drugih je ni niti preizkusilo.

Pri Tesli so v zadnjem času prilagodili svoj segment modelov, tako, da lahko dosežejo čim več ljudi. Tako imate na voljo klasično Teslo S, bolj terensko različico X, cenovno bolj dostopen Model 3 in ne nazadnje še bolj dostopno terensko različico Model Y.

Predstavljam vam nekaj razlogov, zakaj kupiti Teslo:

  1. Stroški. Nižji stroški vzdrževanja vozila od vozil na notranje izgorevanje. Ljudi ,ki jih skrbi, da bo skozi leta kapaciteta baterije padla, so lahko brez skrbi, saj se je dejansko pokazalo, da baterije niso problem. Tesla pa ima v načrtu izdelati baterijo, ki bo imela življenjsko dobo milijona kilometrov. Pred kratkim so tudi ugotovili, da ima Tesla S po osmih letih še vedno 98-odstotno zmogljivost.

Dobra stran Tesle pa je tudi, da trenutno lahko vozite skoraj brezplačno.

  1. Tehnologija in varnost. Tu je Tesla razred zase. Na sredinski konzoli imate velik zaslon na dotik, preko katerega upravljate celotno vozilo. S tem ko ni gumbov daje kabini zelo minimalističen videz.

Vozilo ima tudi Sentry Mode, ki snema in zaznava zunanje grožnje. Vse te stvari so edinstvene in jih ne morate preizkusiti v nobenem drugem vozilu.

  1. Autopilot. Napredni sistem za pomoč vozniku, ki vključuje aktivni tempomat, sistem za ohranjanje voznega pasu, opozarjanje na mrtve kote, samodejno parkiranje in omogoča popolnoma avtonomno vožnjo.
  1. Performance. Potrebo je priznati, da so Tesle izredno hitre in boste z lahkoto prehiteli marsikaterega superšportnika. Najpočasnejši je Model 3 Standard Range Plus, ki doseže 100km/h v 5,3 sekunde.

Sedaj pa še nekaj razlogov, zakaj ne kupiti Tesle:

Tesla ni ravno primerna za dolge razdalje, kar pomeni, da se boste morali na dolgi poti enkrat ali dvakrat ustaviti in napolniti baterijo. Vendar tudi Tesla napreduje in najnovejši Model S Tri Motor AWD omogoča 840km+ dosega.

Baterija Tesle se v mrzlih zimskih dneh veliko hitreje izprazni kot običajno, zato boste mogoče malo večkrat na električnih polnilnicah.

Si želite kupiti Teslo? Tisti, ki bi raje rabljeno nas lahko kontaktirate na info@pripeljiavto.si in bomo preverili možnosti uvoza.

Stopite v stik

Obrazec za oddajo naročila najdete tukajČe želite stopiti v stik nas pokličite ali izpolnite obrazec spodaj.

    * Polja, označena z zvezdico, so obvezna.